TÜM HABERLER

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Amerikalı Öğrencileri Ağırladı

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Amerikalı öğrencileri, Almanya’nın Freiburg kentindeki Uluslararası Öğrenci Eğitimi Enstitüsü’nün (IES) AB Merkezi ile ortak bir yaz okulu programı kapsamında misafir etti.

Dr. Mateescu Romanya Televizyonunda

Dr. Dragoş Mateescu, Romanya’da, AB-Doğu Ortaklığı Riga Zirvesi hakkındaki bir TV programının canlı yayın konuğu olarak AB’nin Komşuluk Politikası üzerine konuştu.

Almanya’daki yaz okulu için burs kazanan öğrencilerimiz belli oldu

Freiburg'daki yaz okulu için burs almaya hak kazanan öğrencilerimiz Selin Sezgin ve Özge Uzelli oldu. İki ay sürecek yaz okulu kapsamında Almanya ve Türkiye'de yapılacak olan dersler ve Türkiye ve Bosna-Hersek'e yapılacak olan eğitim gezileri var.

8. Karşılaştırmalı Türkiye-AB İlişkileri Öğrenci Konferansı

Aylin Güney'in açılış konuşmasını yaptığı konferansta öğrenciler, Türkiye-AB ilişkilerinin güncel konuları hakkındaki araştırmalarına dayanan sunumlarını yaptı.

Türkiye-AB arasındaki vize serbestisi süreci hakkında konuşma

EKOAB Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alexander Bürgin, İEÜ Hukuk Fakültesince düzenlenen “Avrupa Birliği’nde Hukukçuların Serbest Dolaşımı” başlıklı konferansta Türkiye-AB arasındaki vize serbestisi sürecinin güncel durumu hakkında bir konuşma yaptı.

Brüksel’e Araştırma Gezisi

EKOAB Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alexander Bürgin BAP Projesi kapsamında Brüksel’e giderek Avrupa Komisyonu ve Türkiye Daimi Temsilciliğinden yetkililerle görüştü.

Türkiye’de Askeriyenin Sivil Denetimi
12 Mart 2015'te gerçekleştirilen seminerde Kopenhag Üniversitesi’nden Ayça Uygur Wessel, araştırmasının bulgularını bizimle paylaştı.

Türkiye-AB İlişkileri Atölyesi
EKOAB Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alexander Bürgin, 6 Mart 2015 Tarihinde İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nde düzenlenen Türkiye-AB İlişkileri atölyesine katıldı.

AB'nin Geleceği Konulu Panel
İzmir Üniversitesi tarafından 2 Mart 2015 tarihinde düzenlenen panele Alexander Bürgin ve Balkan Devlen katıldı.

AB Bakanı Volkan Bozkır İzmir'deydi
Avrupa Birliği Bakanlığı İzmir Ofisi’nin açılışı için İzmir’e gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 19 Şubat 2015 tarihinde “AB’ye Üyelik Süreci ve Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi” başlığı altında bir “Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı” gerçekleştirerek katılımcılarla fikir alışverişinde bulundu. EKOAB Müdürü Alexander Bürgin de kürsüde söz alarak görüşlerini dile getirdi ve toplantının ardından bakanla kısa bir görüşme yaptı.