TÜM HABERLER

Alman-Türk Genç Akademisyenler için Sosyal Pazar ve Girişimcilik Forumu

Konrad Adenauer Foundation ve DAAD Türkiye işbirliği ile düzenlenmekte olan Genç Akademisyenler Forumu bu yıl ilk kez İzmir'de, EKOAB ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

AB sertifikaları Alman Konsolosu’ndan

Avrupa Birliği Çalışmaları Sertifika Programımızı bu yıl 12 öğrencimiz başarıyla tamamladı. Öğrencilerimiz sertifikalarını ALman Konsolosu Dr. Rainer Lassig’den aldı.

Robert Evans ile Üç Seminer

1994-2009 yılları arasında Avrupa Parlamentosu üyeliği yapmış olan, şimdi ise Londra Üniversitesi Royal Holloway College'da ders veren Sn. Robert Evans 6-8 Mayıs tarihleri arasında üniversitemizde 3 adet seminer verdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Seminer

EKOAB Müdürü Doç. Dr. Alexander Bürgin AB hakkında bir seminer vermek üzere Dokuz Eylül Üniversitesi’ne davet edildi.

AB’nin Güncel Sorunları Üzerine EKOAB Seminerleri

Avrupa Parlamentosu eski üyelerinden (1979-2008) Jens-Peter BondeEKOAB’nin konuğu olarak AB’nin geleceği konulu 3 seminer verdi.

Anket: İEÜ öğrencilerinin çoğunluğunun AB’ye yönelik tavrı olumlu

İsimsiz bir anketi yanıtlayan İEÜ öğrencilerinin %54’ü AB’ye yönelik tavırlarının olumlu olduğunu belirtirken %40’ı nötr, %6’sı ise olumsuz olduklarını belirtti.

Brüksel’e Jean Monnet Araştırma Gezisi: AB çevre politikasında Komisyon’un rolü

Alexander Bürgin, ‘AB Yönetişiminde Zorluklar ve Kazanımlar’ başlıklı Jean Monnet Kürsüsü Projesi çerçevesinde AB’nin çevre ve enerji politikalarında Komisyon’un rolünü değerlendirdi.

Jean Monnet Semineri: AB’de Milliyetçiliğin ve Popülizmin Yükselişi

Avrupa Parlamentosu eski üyesi Macar Gyulia Hegyi,AB’de Milliyetçiliğin ve Popülizmin Yükselişi” başlıklı seminerde, bazı üye devletlerdeki populist ve çoğunlukla AB karşıtı partilerin yakın zamandaki başarısı hakkında konuştu.

Çevre Politikası üzerine bir Jean Monnet Semineri: AB-Türkiye İlişkilerinde Zorluklar, Kazanımlar ve Çıkarımlar

Avrupa Parlamentosu eski üyesi Gyulia Hegyi ve Sabancı Üniversitesi’nden Ümit Şahin, AB’nin çevre ve iklim politikası ile bu alanlardaki muhtemel AB-Türkiye işbirliğini tartıştılar.

Moskova’da AB Çalışmaları Öğretiminde Mükemmellik Konferansı

Avrupa Komisyonu, İEÜ Jean Monnet Kürsü Başkanı Alexander Bürgin’I Moskova’daki Jean Monnet Konferansı’na davet etti.