TÜM HABERLER

Anket: İEÜ öğrencilerinin çoğunluğunun AB’ye yönelik tavrı olumlu

İsimsiz bir anketi yanıtlayan İEÜ öğrencilerinin %54’ü AB’ye yönelik tavırlarının olumlu olduğunu belirtirken %40’ı nötr, %6’sı ise olumsuz olduklarını belirtti.

Brüksel’e Jean Monnet Araştırma Gezisi: AB çevre politikasında Komisyon’un rolü

Alexander Bürgin, ‘AB Yönetişiminde Zorluklar ve Kazanımlar’ başlıklı Jean Monnet Kürsüsü Projesi çerçevesinde AB’nin çevre ve enerji politikalarında Komisyon’un rolünü değerlendirdi.

Jean Monnet Semineri: AB’de Milliyetçiliğin ve Popülizmin Yükselişi

Avrupa Parlamentosu eski üyesi Macar Gyulia Hegyi,AB’de Milliyetçiliğin ve Popülizmin Yükselişi” başlıklı seminerde, bazı üye devletlerdeki populist ve çoğunlukla AB karşıtı partilerin yakın zamandaki başarısı hakkında konuştu.

Çevre Politikası üzerine bir Jean Monnet Semineri: AB-Türkiye İlişkilerinde Zorluklar, Kazanımlar ve Çıkarımlar

Avrupa Parlamentosu eski üyesi Gyulia Hegyi ve Sabancı Üniversitesi’nden Ümit Şahin, AB’nin çevre ve iklim politikası ile bu alanlardaki muhtemel AB-Türkiye işbirliğini tartıştılar.

Moskova’da AB Çalışmaları Öğretiminde Mükemmellik Konferansı

Avrupa Komisyonu, İEÜ Jean Monnet Kürsü Başkanı Alexander Bürgin’I Moskova’daki Jean Monnet Konferansı’na davet etti.

Alexander Bürgin Lefkoşa’da düzenlenen bir uluslararası konferansa katıldı

EKOAB Müdürü Doç. Dr. Alexander Bürgin, Lefkoşa Üniversitesi’nde düzenlenen Avrupa Siyasal Araştırmalar Konsorsiyumu’nun birleşik oturumlar çalıştayına katıldı.

AB-Türkiye-Almanya ilişkileri üzerine bir yuvarlak masa toplantısı

EKOAB Müdürü Doç. Dr. Alexander Bürgin, Yaşar Üniversitesi tarafından düzenlenen “Türkiye-AB-Almanya İlişkileri Yol Ayrımında: Üçlüyü Gelecekte Neler Bekliyor?” başlıklı toplantıya davet edildi.

Ders listesine yeni bir AB dersi eklendi

Alexander Bürgin, AB çevre politikaları üzerine yeni bir seçmeli ders açıyor.

Türkiye Jean Monnet Topluluğu Buluşması

EKOAB Müdürü Doç. Dr. Alexander Bürgin, Sabancı Üniversitesi’nde düzenlenen Türkiye Jean Monnet Topluluğu buluşmasına katıldı.

Jean Monnet Semineri: Türkiye ve AB arasında Farklılaştırılmış Bütünleşme

Türk-Alman Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ebru Turhan, Türkiye ve AB arasında farklılaştırılmış bütünleşmenin imkânlarını ve sınırlarını tartışan bir seminer verdi.